2007. november 24., szombat

Göcseji legényfogó kakasleves [leves]

Göcseji legényfogó kakasleves
Hozzávalók:
4 személyre: 1/2 kakas, 150 g sárgarépa, 100g gyökér, 1 cikk zeller, 1 cikk karalábé, egész bors, szerecsendióvirág, 25 g szárított vargánya,2 gerezd fokhagyma, só, 2 db tojás, petrezselyemzöld, 50 g lúdgégetészta

Elkészítés:
A kakast, megtisztítjuk, leforrázzuk, majd hideg vízbe feltesszük főni. Amikor a leves felforrt, lehabozzuk, majd bezöldségeljük és fűszerezzük. Amikor a kakas megpuhult, a levesből kivesszük, a levest leszűrjük. A húst a csontokról lefejtjük, metéltre megvágjuk, a zöldségeket is hasonlóan metéltre vágjuk. Tálaláskor a főtt lúdgégetésztát, az apró kockákra vágott kemény tojást, a zöldségeket és a szárnyashúst együtt tálaljuk a levesbe és meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel

Nincsenek megjegyzések: