2007. november 24., szombat

Kapros céklaleves [leves]

Kapros céklaleves
Hozzávalók:
4 személyre: 450 g cékla, só, 2 fej hagyma, 1 ek. vaj, 1 babérlevél, 600 ml húsleves, frissen őrölt bors, fél citrom leve, 100 g tejföl, 1 ág friss kapor

Elkészítés:
A megmosott céklát forró vízben 30 percig főzzük, kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, majd meghámozzuk és apró kockára vágjuk. A megtisztított hagymát szintén kockára vágjuk. A vajat fazékban felforrósítjuk. Először üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a céklát. Beletesszük a babérlevelet, felöntjük a húslevessel és sóval, borssal fűszerezzük. A levest fedő alatt gyenge tűzön kb. 20 percig főzzük. Kivesszük a babérlevelet, a citromlét a levesbe keverjük, és a levest botmixerrel pürévé törjük. A tejfölt a levesbe keverjük, és még egyszer sózzuk, A kaprot leöblítjük és lecsipkedjük a levelét. A levest tányérokba merjük, kevés tejföllel és a kaporral díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: