2007. november 24., szombat

Joghurtos uborkaleves fetával [leves]

Joghurtos uborkaleves fetával
Hozzávalók:
4 személyre: 450 g joghurt, 125 ml tej, 1 citrom leve, 2 tk olívaolaj, só, bors, 200 g apró szemű uborka, 2 gerezd fokhagyma, 50 g pineamag, 150 g feta sajt, 1 csomó oregánó, 1 citrom


Elkészítés:
A joghurtot egy tálban krémesre keverjük a tejjel, a citromlével és egy teáskanál olívával, sóval, borssal jól megfűszerezzük. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A két végét levágjuk, az uborka húsát pedig apró kockára vágva a levesbe keverjük. A megtisztított fokhagymát nagyon finomra aprítjuk, majd egy kis serpenyőbe felforrósított egy teáskanál olívaolajon aranybarnára sütjük. A pineamagot zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk, a fetát kis kockára vágjuk. Az oregánót leöblítjük, szárazra rázzuk és lecsipkedjük a levelét. A hideg uborkalevest tányérba merjük és megszórjuk a sült fokhagymával, a fetával és a pineamaggal. A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük és gerezdekre vágjuk. A levest az oregánóval és a citrommal díszítjük, ízlés szerint friss parasztkenyeret kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: