2007. november 24., szombat

Pándi csirkeleves [leves]

Pándi csirkeleves
Hozzávalók:
4 személyre, 1 csomag csirkeaprólék, 2 ek. szárnyas esszencia, 250 g meggy, 1 pohár tejföl, 20 g rizsliszt, 30 g cukor, őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, só, őrölt fehér bors.


Elkészítés:
A csirkeaprólékot megtisztítjuk és feldaraboljuk, 1 l vízben a szárnyas esszencia, só, bors hozzáadásával megfőzzük. Közben a meggyet megmossuk, kimagozzuk. A megfőtt húst kiszedjük, kicsontozzuk és apróra vágjuk, visszatesszük a főzőlébe, hozzáadjuk a kimagozott meggyet a fűszereket, és össze forraljuk.A tejfölt elkeverjük a rizsliszttel, és behabarjuk a levest. Jól kiforraljuk, kevés cukorral ízesítjük. Hidegen és melegen egyaránt tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: