2007. november 24., szombat

Májas csirkeaprólékleves [leves]

Májas csirkeaprólékleves
Hozzávalók:
4 személyre, 200 g csirkenyak, 200 g csirkeláb, 3 db egész csirkemáj, 40 g füstölt szalonna, 60 g cérnametélt, petrezselyemzöld, 2 ek. szárnyas esszencia, só, őrölt bors, majoránna, pirospaprika.


Elkészítés:
A csirkeaprólékokat megtisztítjuk, apróra vágjuk, megmossuk, fazékba rakjuk. Felöntjük 1 l vizzel, fűszerezzük sóval, esszenciával, őrölt borssal, pirospaprikával, majoránnával és 30 percig főzzük. A csirkemájat csikokra, a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. A szalonnát kisütjük, a pörcöt félretesszük. A visszamaradt zsíron a májcsíkokat lepirítjuk, majd a levesbe tesszük, és összeforraljuk. Amikor felforrt hozzáadjuk a cérnametéltet, a finomra vágott petrezselyemzöldet és készre főzzük. Csészékben tálaljuk ,a kész leves tetejére rakjuk a szalonnapörcöt.

Nincsenek megjegyzések: