Hozzávalók:
4 személyre: l öregebb galamb, l galamb belsőség, só, l50 g vegyes zöldség, 60 g hagyma, 30 g vaj, 30 g liszt, 1 db tojássárgája, petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megtisztított és kibelezett galambot és a belsőséget megmossuk, 1.2 l hideg vizet öntünk rá és felfőzzzük. A félig megfőtt galambhoz hozzáadjuk a megtisztított zöldséget, a hagymát, megsózzuk, és addig főzzük. míg a hús megpuhul. A vajból és lisztből világos rántást készítünk, beleöntjük a levesbe, és felfőzzük. A levest leszűrjük, belerakjuk a közben felldarabolt fött galumbhúst és a zöldséget. Egy kevés levesben elkeverjük a tojássárgáját és beleöntjük a kész levesbe. Pirított zsemlével tálaljuk, és apróra vágott petrezselyemzölddel díszitjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése