2007. november 24., szombat

Mustáros krumplileves [leves]

Mustáros krumplileves
Hozzávalók:
4 személyre: 500 g nem szétfővő krumpli, 500 ml zöldséges húsleves, 1 ek. dijoni mustár, 125 g fokhagymával ízesített tejföl, só, bors, 1 ek. aprított petrezselyemzöld, 50 g liszt, 1 tojás, 2 ágacska zsálya, olaj a sütéshez, 40 g apróra vágott húsos szalonna


Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kockára vágva kb. 25 percig főzzük a levesben. Pürévé törjük és belekeverjük a fokhagymás tejfölt és a mustárt. Felforraljuk és sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A lisztet 6 ek. hideg vízzel, a tojással, csipetnyi sóval simára keverjük. A zsályát leöblítjük, szárazra rázzuk és lecsipkedjük a levelét. Serpenyőben, v. olajsütőben felforrósítjuk az olajat. A zsályát belemártjuk a tésztamasszába és forró olajba pirosra sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük és konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. A szalonnát ropogósra sütjük. A levest 4 tányérba merjük, megszórjuk a szalonnával és a sült zsályalevéllel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: