2007. november 24., szombat

Gyömbéres csirkeleves [leves]

Gyömbéres csirkeleves
Hozzávalók:
4 személyre, 1 csomag csirkeaprólék, 2 ek. szárnyas esszencia, 1 csomag zöldhagyma szárával együtt, 100 ml rostos gyümölcslé, őrölt gyömbér, őrölt fehér bors, só, 20 g liszt.


Elkészítés:
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk és 1 l sóval és az esszenciával ízesitett vízben puhára főzzük. A főtt húst kiszedjük, kicsontozzuk, majd vékonyka metéltre vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, szárával együtt karikákra vágjuk és a csirke főzőlevébe rakjuk a gyömbérrel együtt, majd pár percig főzzük. A felszeletelt húst visszatesszük a levesbe, ízesitjük a fűszerekkel és a gyümölcslével simára kevert liszttel besüritjük. Jól összeforraljuk és tűzfórron csészékben tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: