2007. november 24., szombat

Hentes leves [leves]

Hentes leves
Hozzávalók:
4 személyre: 15dkg sertés apróhús, 20dkg csirkemáj, 15dkg sárgarépa, 10dkg gyökér (fehérrépa), 0,5 dl étolaj, 3dkg liszt, 1 dl tejföl, 3dkg mustár, 1 db kerti fűszerkocka, 1db tyúkhúsleves kocka, vagy 1 kk. esszencia, 1 db paradicsom, zöldpaprika, 5dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1db babérlevél, só, őröltbors, kockacukor


Elkészítés:
A zöldségeket és a sertéshúst kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk és az olajban megpároljuk, megszórjuk liszttel és felengedjük 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a járulékos anyagokat, apróra vágott paprikát, paradicsomot, fűszereket kb. 20 percig főzzük. Majd belerakjuk a kockára vágott csirkemájat és tovább főzzük. Elkészítjük a habarást és ha puhára főttek az anyagok, akkor behabarjuk utána ízesítünk. Beforraljuk és máris elkészült a nem mindennapi levesünk. Ízfokozó egy-két szem kocka cukor!

Nincsenek megjegyzések: