2007. november 24., szombat

Görög tyúkleves rizzsel [leves]

Görög tyúkleves rizzsel
Hozzávalók:
4 személyre: 1000 ml tyúkleves (leveskockából), só, 100 g rizs, 1 ek. ételkeményítő, 100 ml tej, 3 db tojássárgája, petrezselyemzöld, 1db citrom leve.

Elkészítés:
A tyúklevest felforraljuk, hozzáadjuk a megmosott rizst, és 15 percig főzzük.Keverőtálban a keményítőt, tejet, sót és a tojások sárgáját alaposan elkeverjük. Habverővel állandóan keverve apránként hozzáadjuk a leveshez. A levest még egyszer felhevítjük, de már nem forraljuk! Végül állandó keverés közben hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymzöldet és a citromlevet. Vigyázzunk nehogy összefusson

Nincsenek megjegyzések: