2007. november 24., szombat

Gesztenyekrém leves [leves]

Gesztenyekrém leves
Hozzávalók:
4 személyre: 100 g gesztenyemassza, 4 dl tej, 4 dl tejszín, 2 tojássárgája, 2 cl rum, 1 csomag vanília ízű pudingpor, egész fahéj, citromhéj, szegfűszeg, só


Elkészítés:
A fűszereket egy kisebb edénybe téve 1 dl vízzel felöntjük és beforraljuk, majd a levet leszűrjük és kihűtjük. A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel elkeverjük. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert pudingport és a fűszerkivonatot, a tojások sárgáját, a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk és egyneműsítjük. (Ha nincs turmixgép, ugyanezt kézi habverővel is elvégezhetjük). Levescsészébe adagoljuk, és hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt tejszínhabbal díszíthetjük, tetejét őrölt fahéjjal vagy reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: