2007. november 24., szombat

Hédervári galambleves [leves]

Hédervári galambleves
Hozzávalók:
4 személyre: 1 db galamb, 150 g sárgarépa, 100 g gyökér, 1 cikk zeller, 1 db vöröshagyma, 2 db gomba, 30 g liszt, 2 db tojássárgája, só, egész bors, gyömbér, sáfrány, 1 pohár tejszin, 1/2 citrom


Elkészítés:
A galambból a zöldségekkel, vöröshagymával és a fűszerekkel a szokott módon húslevest főzünk. A megfőtt galambot kiemeljük, majd a levest átszűrjük. Visszatesszük a szeletekre vágott főtt zöldséget és a vékony szeletekre vágott gombát és pár percig forraljuk. A galambokat kicsontozzuk, a húsát ledaráljuk, összedolgozzuk a liszttel, egy tojássárgával és a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval ízesítjük. Kis gombócokat formázunk belőlük, és a levesbe megfőzzük. A tejszínt a tojássárgájával simára kikeverjük, a levest a tűzről levesszük és legírozzuk. Tálalás előtt a levest citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések: