2007. november 24., szombat

Lakodalmas leves [leves]

Lakodalmas leves
Hozzávalók:
10 személyre: 1 db kakas, 800 g marhafartő, 1000 g marhacsont, 250 g sárgarépa, 200 g fehérrépa, 100 g zeller, 100 g karalábé, 150 g kelkáposzta, 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 100 g karfiol, metélőhagyma, 250 g csigatészta, egész bors, só


Elkészítés:
A megtisztított kakast, a marhafartőt és a marhacsontot 6000 ml hideg vízbe tesszük fel főni. Amikor a leves felforrt, a tetejére feljövő habot szűrőkanállal eltávolítjuk. Ízesítjük sóval, egész borssal, hozzátesszük a zöldségeket és nem erős tűzön, gyöngyöző forrással főzzük. A húsokat a puhulás sorrendjében kiszedjük, majd a levest a tűzről levéve, pár percet pihentetjük, majd finomszűrőn át leszűrjük. A zöldségeket és a húsokat metéltre vágjuk, majd a kifőzött csigatésztával együtt a levesestálba rakjuk, és rászedjük a tűzforró levest. Apróra vágott metélőhagymával megszórjuk. A marhahúst felszeletelve, a kakast nagyobb darabokba vágva, tálra téve kínáljuk. Külön edényekben ecetes tormát, mustárt, mártásokat és házi savanyúságokat adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: