2007. november 24., szombat

Káposztás bableves kakashússal [leves]

Káposztás bableves kakashússal
Hozzávalók:
6 személyre: 1/2 db kakas, 150 g szárazbab, 150 g sárgarépa, 100 g fehérrépa, 50 g zeller 150 g savanyú káposzta, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 60 ml olaj, 30 g liszt, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 1 pohár tejföl, babérlevél, só


Elkészítés:
A kiválogatott, megmosott babot a főzés előtt egy nappal beáztatjuk hideg vízbe. A megtisztított, feldarabolt kakast a babbal együtt 3000 ml hideg vízben feltesszük főni, sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab és a kakashús puhulni kezd, hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott zöldségeket, és 20 percig főzzük. Ezután beletesszük a jól kimosott, összevágott savanyú káposztát, szeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot is, és még 20 percet főzzük. Edényben olajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, az apróra vágott vöröshagymát, és rózsaszínűre pirítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Tejföllel és hideg vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest. Még néhány percig forraljuk, ha nem lenne a káposztátol savnykás ízü, akkor ízlés szerint kevés ecettel enyhén savanykásra ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések: