2007. november 24., szombat

Gombás zsenge csirkeleves [leves]

Gombás zsenge csirkeleves
Hozzávalók:
4 személyre, 400 g csirke, 40g vaj, 50 g vöröshagyma, 150 g gomba, 1 csomó zöldpetrezselyem, 200 ml tejszín, 30 g liszt, 1/2 db citrom, őrölt bors, só, 2 ek. esszencia.


Elkészítés:
A kisebb darabokra vágott csirkét 1.5 liter hideg vízben feltesszük főzni, megsózzuk, hozzáadjuk az esszenciát (ételízesítő). Serpenyőben vajat hevítünk, a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és nem erős tűzön megpíritjuk, megborsozzuk, meghintjük petrezselyemzölddel és liszttel és picit tovább piritjuk. Hozzáadjuk a tejszint , összeforraljuk, ha a hús megpuhult akkor hozzáöntjük a leveshez és kb. 4-5 percig összeforraljuk. Ízlés szerint egy kevés citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.Tetszésszerinti levesbetéttel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: