2007. november 24., szombat

Kalábriai leves [leves]

Kalábriai leves
Hozzávalók:
4 személyre: 25 dkg spenót, 25 dkg darált marhahús, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg reszelt parmezán, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 tojás, só, fehérbors, 1 l húsleves

Elkészítés:
A tisztított spenótot 2 dl sós, forrásban lévő vízben 3 percig forrázzuk, leszűrjük. A darált húst a morzsával, parmezánnal, petrezselyemzölddel és a tojásokkal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A masszából dió nagyságú gombócokat formázunk. A leforrázott spenótot darabokra vágjuk, és a húsgombócokkal együtt a felforrósított húslevesbe tesszük. Gyenge tűzön kb.10 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: