Hozzávalók:
4 személyre : 1200 ml szárnyashúsleves, 100 ml tejföl, 100 ml tejszín, 50 g finomra darált dió, 20 g durvára vágott pirított dió, 30 g liszt, petrezselyemzöld, currypor, őrölt fekete bors, só, 60 g finommetélt,
Elkészítés:
A megmosott, lecsepegtetett petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A tejszínt, tejfölt, és kevés vízzet simára keverjük a liszttel. A finommetéltet megfőzzük, és melegen tartjuk. A szárnyashúslevest feltesszük tűzre, belerakjuk a finomra darált diót és a fűszereket, felforraljuk. A forrásban lévő levesbe öntjük a tejfölös habarást, és beleszórjuk a petrezselyemzöld felét. Folyamatosan kevergetve, elfőzzük a habját, hozzáadjuk a megmaradt petrezselyemzöldet, és lefedve 5-6 percig állni hagyjuk.Tálaláskor a leveses csészékbe először a tésztát rakjuk, rámerjük a levest és meghintjük a pirított dióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése