2007. november 22., csütörtök

Halleves [leves]

Halleves
Hozzávalók:
50 deka hal, 2 evőkanálnyi ecet, 20 deka zöldség, 3 deka zsír, 3 deka liszt, 5 deka vöröshagyma, 2 deka porcukor, egy fél babérlevél, törött bors, petrezselyem, 1 deci tejfel és 12 deci víz.

Leírás:
Apró halat, vagy nagy hal fejét sós és kissé ecetes vízben megfőzzük. Teszünk bele babérlevelet és fekete borsot is. Ha megfőtt, leszűrjük a levét. A haldarabokat letisztítjuk, a csontokat eldobjuk és a szálkamentes haldarabokat egy tányérba gyűjtjük. Aztán barna rántást készítünk a következőképpen: egy kis zsírban megpirítunk 1 kanál porcukrot liszttel és finomra vágott vöröshagymával. Teszünk bele egy kis édespaprikát is és feleresztjük a hallével. Igen finom metéltre vágott zöldséget, zellert, egy kis zsíron fonnyasszunk meg, tegyük szintén a levesbe és addig főzzük, míg megpuhul. Tálalás előtt tegyük bele a félretett haldarabokat és ikrát s felforralva néhány kanál tejfellel keverjük el a levest a tálban. Pirított, metéltre vágott zsemlyével feladhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: