2007. november 22., csütörtök

Csirkeleves babbal [leves]

Csirkeleves babbal
Hozzávalók:
4 személyre: 1/2 csirke, 200 g fejtett bab, 1 pohár tejföl, 150 g vegyes leveszöldség, 80 g gomba, friss tárkony, 20 g liszt, ecet, só, cukor.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, 4 részre vágjuk és a fejtett babbal együtt 1.2 l sóval, esszenciával ízesített vízben kb. 20 percig főzzük.Majd hozzáadjuk a megtisztított és karikákra vágott zöldséget, és a felszeletelt gombát, készre főzzük. A lisztet simára keverjük a tejföllel, hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt és behabarjuk a levest. Csúrgatott tésztát vagy galuskát főzünk bele. Ízesítjük, ecettel, és a cukorral.

Nincsenek megjegyzések: