2007. november 22., csütörtök

Bableves [leves]

Bableves
Hozzávalók:
30 deka szárazbab, egy-két füstölt disznóláb, étolaj, 3 deka liszt, 6 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy deci tejfel.

Leírás:
30 deka száraz babot egy és fél liter vízben, egy kis sóval, egy-két darab füstölthússal vagy füstölt disznólábbal puhára fõzzünk. Barna rántást készítünk étolajból és 3 deka lisztbõl, ebbe egy 6 dekás vöröshagymát reszelünk s egy gerezd összetört fokhagymát. Jól elkeverjük, még egy evõkanálnyi pirospaprikát teszünk hozzá és feleresztjük úgy, hogy a leves legalább 14 deci legyen. Egy deci tejfellel elkeverve adjuk asztalra. Ügyeljünk, ha füstölthúst fõzünk a levesbe el ne sózzuk! Személyenként számítsunk 16-18 deka füstölthúst. Fõzhetünk a bablevesbe 10 deka füstölt kolbászt is, amelyet aztán karikára vágva adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: