2007. november 22., csütörtök

Bazsalikom krémleves [leves]

Bazsalikom krémleves
Hozzávalók:
1 jó nagy csokor bazsalikom, 1/2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 0.8 l húsleves, 3 dl főzőtejszín, őrölt bors, só, 4 db burgonya, vöröskaviár, szódabikarbona

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, felöntjük az előre elkészített húslevessel, tejszínnel és felforraljuk. Ha szükséges akkor sózzuk és borssal ízesitjük. A bazsalikom leveleket szódabikarbonás sós vízben blanzsirozzuk és hideg vízzel leöblitjük A burgonyát megtisztítjuk és egyben világos színüre sütjük olajban ( vagy előfőzzük.) A levet és a bazslikom levelet turmixgépben pépesitjük, majd tálaljuk. A tányér közepére tesszük a szétnyitott krumplit és a nyílásba kanalazunk a kaviárból és egy bazsalikom levelet teszünk a tetejére. Mellé öntjük a levest, tejszínnel meglocsoljuk és már is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: