2007. november 22., csütörtök

Karalábéleves húsgombócokkal [leves]

Karalábéleves húsgombócokkal

Hozzávalók
(2 személy részére)
3ek olaj1 fej vöröshagyma2 karalábé10dk sárgarépa1 fehérrépa1 csokor petrezselyem, 30dkg darált csirkehús1 zsemle2 gerezd fokhagyma1 tojás, őrölt bors, só

Leírás
Az apróra vágott hagymát futtassuk meg az olajban, majd szórjuk hozzá a hasábokra darabolt karalábét, a sárgarépát és a felszeletelt fehérrépát. Pirítsuk tovább öntsük fel 1,3l vízzel, amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk bele a felaprított petrezselyem felét. Lassú tűzön főzzük, körben készítsük el a gombócokat a darált húst tegyük keverőedénybe, gyúrjuk hozzá a beáztatott, és kinyomkodott zsemlét, a zúzott fokhagymát, a tojást meg a petrezselyem másik felét.Sózzuk, borsozzuk, majd jól keverjük össze. Vizes kézzel szaggassunk apró gombócokat a forrásban lévő levesbe.Amint a gombócok és azöldségek is megpuhultak, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: