2007. november 22., csütörtök

Savanyú tojásleves [leves]

Savanyú tojásleves
Hozzávalók:
4 deka zsír, 4 deka liszt, 2 deka porcukor, 6 deka vöröshagyma, 1 kávéskanál paprika, só, babérlevél, pár szem feketebors, ecet, 6-8 tojás, 1 deci tejfel.

Leírás:
4 deka zsírból barna rántást készítünk a következőképpen: A zsírba tegyünk 1 evőkanálnyi porcukrot. Ha barna tegyünk hozzá 4 deka lisztet és egy középnagyságú megreszelt vöröshagymát. Jól elkeverjük 1 kávéskanál paprikával s feleresztjük 12 deci vízzel, vagy húslével. Megsózzuk s pár szem feketeborsot, egy zöld babérlevelet teszünk bele és egy kis ecetet s lassan felforraljuk. Tálalás előtt személyenként 2 tojást ütünk bele s pár percig csendesen forrni hagyjuk. Néhány kanál tejföllel ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések: