2007. november 22., csütörtök

Csirkeleves savanyú almával [leves]

Csirkeleves savanyú almával
Hozzávalók:
4 személyre 600 g csirke, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 1pohár tejföl, 40 g liszt, 1 db tojássárga, 400 g alma, 20 g cukor, citromhéj, só,1ek. esszencia.

Elkészítés:
A darabokra vágott csirkét 1, 5 l hideg vízben feltesszükl főni. Amikor felforrt, a leves felszínén lévő habot eltávolítjuk. Sóval, esszenciával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A levest ezután mérsékelt tűzön, gyöngyöző forrással főzzük. A megmosott, megtisztított, savanykás almát apró kockákra vágjuk. Enyhén cukros, reszelt citromhéjjal ízesített vízben külön megfőzzük. Az almának nem szabad teljesen megpuhulnia, akkor jó, ha roppanós marad . Amikor a hús megpuhult, tejföllel, liszttel és tojássárgával készült habarással besűrítjük. Az almát és levét a leveshez öntve, óvatosan elkeverve tálaljuk. A savanykás, almás csirkeleves kitűnő ízű étel, különösen nyáron igen ajánlom.

Nincsenek megjegyzések: