2007. november 22., csütörtök

Csirkegombócleves [leves]

Csirkegombócleves
Hozzávalók:
4 személyre, 1csomag csirkeaprólék, 1 ek. szárnyas esszencia, 40 g zsemlemorzsa, 1 db tojás, kapor, 1/2 db citrom reszelt héja és leve, őrölt gyömbér, őrölt szerecsendió-virág, só.

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott és feldarabolt csirkeaprólékot 1.5 l enyhén sós vízben, puhára főzzük. Kivesszük a fözőléből, kicsontozzuk, apróra vagdaljuk, ha kihült, összekeverjük a tojással, a fűszerek felével, citromhéjjal és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz. Vizes kézzel apró gombóckákat formálunk a masszából. A csirkelébe belerakjuk a maradék fűszert,a csirke esszenciát, az apróra vágott kaprot, majd felforraljuk, beletesszük a gombócokat. Takarék lángon addig forraljuk, amíg a gombócok a leves tetejére feljönnek. A levesnek enyhén savanykásnak kell lennie.Tűzfórron tálaljuk

Nincsenek megjegyzések: