2007. november 22., csütörtök

Boros csirkeleves [leves]

Boros csirkeleves
Hozzávalók:
4 személyre: 1/2 csirke, 2 ek. szárnyas esszencia, 200 ml fehérbor, 1 csomag zöldhagyma, 1db limett leve és reszelt héja, 1/4 zeller, őrölt szegfűszeg, só, őrölt fehér bors, 1 db mokka cukor.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és darabokra vágjuk. Fazékba tesszük, ráöntünk 1.2 l hideg vizet az esszenciával és a sóval ízesitve félpuhára főzzük.A zellert megtisztítjuk és lereszeljük, a zöldhagymát vékony karikákra vágjuk. A csirkehúst a levesből kivesszük, kicsontozuk és apró kockákra vágva a levesbe visszatesszük a reszelt zellerrel, limett héjjal, és a zöldhagymával. Fűszerezzük, ízesítjük a limettlével és hozzáadjuk a bort, kb. 15 percig főzzük. Ízfokozó 1 db mokka cukor. Söberlivel vagy píritott zsemlekockával, tűzfórron, csészékben tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: