2007. november 22., csütörtök

Csípős uborkaleves paprikával [leves]

Csípős uborkaleves paprikával
Hozzávalók:
4 személyre: 200 g salátauborka, 1 db sárga húsú paprika, 3 ek. csíraolaj, 1 l zöldséges tyúkhúsleves, 3 ek. szójamártás, 1 limet leve, 2 ek. szezámolaj, 1 tk. őrölt pirospaprika, só, bors, 1 ek. csípős chilimártás, metélőhagyma a díszítéshez.

Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A csíraolajat wokban, vagy fazékban felhevítjük és a paprikát állandó keverés mellett 3 percig pirítjuk benne. Hozzáadjuk az uborkát, pár percig együtt pirítjuk, felöntjük a levessel, a szójamártással és a limet lével, a szezámolajjal és az őrölt pirospaprikával együtt az egészet alaposan összekeverjük. A levest felforraljuk és fedő alatt kb. 3 percig főzzük. Sóval, borssal és chilimártással fűszerezzük. Az uborkalevest mély tálkába merjük és az aprított, ill. szálas metélőhagymával díszítve tálaljuk. Külön csészében csípős chilimártást kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: