2007. november 22., csütörtök

Palóc leves [leves]

Palóc leves
Hozzávalók:
1 kg ürü-lapocka, hagyma, 2 deci tejföl, zsír, ½ kg zöldbab, ½ kg burgonya és paprika, só, köménymag, babérlevél, liszt.

Leírás:
Pirítsuk meg kis zsírban az apróra vágott hagymát és paprikázzuk meg. Az ürühúst vagdaljuk apró (kb. 2 dekás) kockákra, mossuk meg és pirítsuk meg egy kis törött köménymaggal és egy babérlevéllel a hagymás zsírban. Közben főzzünk külön-külön sós vízben kis kockákra vágott burgonyát és zöldbabot s ha puhára fottek öntsük levükkel együtt a megpirított húshoz úgy, hogy a lé surusége a gulyáséhoz hasonló legyen. Felforraljuk és a kis liszttel sűrített tejfölt tálalás elott hozzákeverjük.

Nincsenek megjegyzések: