2007. november 22., csütörtök

Babkrémleves spenótgombóccal [leves]

Babkrémleves spenótgombóccal
Hozzávalók:
4 személyre: 100 g mélyhűtött spenót, 5 g szárított vargánya, 250 g fehér bab (konzerv) 1 fej vhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. húslevespor, só, bors, 4 szelet szendvicskenyér, 5 ek. tej, 1 tojássárgája, 1 ek. mascarpone, néhány levél friss spenót.

Elkészítés:
A spenótot hagyjuk felengedni. A gombát forró vízben 15 percig puhítjuk. A konzervbabot leszűrjük és leöblítjük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és megpároljuk az olajon. A gombát kiszedjük és a leszűrt áztatóvízével, a babbal, a levessel és 70 ml vízzel együtt a hagymához adjuk. Az egészet 10 percig főzzük, majd pürévé törjük és fűszerezzük. A kockára vágott kenyeret 5 percig áztatjuk a tejben, majd belekeverjük a tojássárgáját, a mascarponét és a kinyomkodott spenótot. Sóval, borssal fűszerezzük. A masszából gombócokat szaggatunk és sós vízben kb. 5 perc alatt kifőzzük. A spenótos gombócokat tányérakba osztjuk. A friss spenótot blansírozzuk, hideg vízbe mártjuk, majd szárazra töröljük. A felforrósított levest a gombócokra merjük, és spenótlevéllel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: