2007. november 22., csütörtök

Gombakrémleves [leves]

Gombakrémleves
Hozzávalók:
fél kg csont, 15 deka zöldség, 15 deka gomba, 3 deka vöröshagyma, 2 deka vaj, 3 deka liszt, 2 deci tej, 1 deci tejfel, só és törött bors.

Leírás:
A csontot egy kis zöldséggel jól kifõzzük és leszûrjük. A gombát nagyon apróra vágjuk vagy húsdarálón megdaráljuk. Vajból és lisztbõl világos rántást készítünk, melyet feleresztünk tejjel és a csontlével: belétesszük a gombát és finomra vágott zöldpetrezselymet, fûszerezzük s ha jól felforrt, tejfellel ízesítjük. A tejfelt tojás sárgájával lehet a levesestálban elkeverni és úgy ráönteni a levest. Vajban pirított zsemlyekockákkal adjuk fel. A gombát szitán is át lehet törni. A tejet is elhagyhatjuk, helyette 1 deci tejszínnel többet veszünk, ha finomat akarunk.

Nincsenek megjegyzések: