2007. november 22., csütörtök

Száraz fõzelékbõl készült levesek [leves]

Száraz fõzelékbõl készült levesek
Hozzávalók:

20 deka bab vagy lencse, 25 deka csont vagy füstölthús, 3 deka liszt, étolaj, 6 deka vöröshagyma, egy kávéskanálnyi paprika, só.

Leírás:
Bab-, borsó-, lencseleveseknél a fõzeléket megtisztítjuk. Lehetõleg elõre beáztatjuk 20 deka babot, lencsét, borsót ½ liter vízben felteszünk foni. Ha füstölthússal, csonttal akarjuk ízesebbé tenni, úgy óvatosan sózzuk, nehogy túl sós legyen. Készítünk egy világos rántást 3 deka lisztbõl, finomra vágott vöröshagymával, egy kis paprikával s egy csöpp hideg vízzel vagy levessel feleresztjük s hagyjuk felforrni. Tetszés szerinti levesbe valóval tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: