2007. november 22., csütörtök

Csikemájas brokkolileves [leves]

Csikemájas brokkolileves
Hozzávalók:
4 személyre: 250 g, csirkemáj, 40 g vaj, 1 db vöröshagyma, 20 g liszt, 250 g brokkoli,2 ek. szárnyas esszencia, 60 g eperlevél (tészta), 1 pohár tejföl, 2 ek.balzsamecet, só, őrölt bors, őrölt koriander.


Elkészítés:
A csirkmájat megtisztítjuk, feldaraboljuk és fazékba vajon átpírítjuk.Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, együtt píritjuk, majd rászorjuk a lisztet, kicsit megkapatjuk és felengedjük 1.2 l vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal és a korianderrel, hozzáadjuk a szárnyas esszenciát.10 percig főzzük, majd belerakjuk a megmosott, apró rózsáira szedett brokkolit, a levestésztát és készre főzzük. A tejfölt belekeverjük, és balzsamecettel ízesítjük, mégegyszer átforraljuk. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Nagyon finom pikáns leves.

Nincsenek megjegyzések: