Hozzávalók:
1 db hatvan dekás csirke, 15 deka vegyes zöldség, 3 deka vaj, 4 deka liszt, zöldpetrezselyem, só, egy kis törött bors és egy liter víz.
Leírás:
A csirkét feldaraboljuk, majd a zöldséget apró kockára vágjuk s a vízzel együtt feltesszük és csendes forrással addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Vajból, lisztből világos rántást készítünk, melybe zöldpetrezselymet teszünk, az egészet feleresztjük egy kis hideg vízzel s a csirkére öntjük. Az egészet aztán ismét felfőzzük. Egy-két tojás sárgáját egy evőkanálnyi tejszínnel elkeverhetünk a tálaló-tálban, melyre azután a leves öntjük.
A csirkét feldaraboljuk, majd a zöldséget apró kockára vágjuk s a vízzel együtt feltesszük és csendes forrással addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Vajból, lisztből világos rántást készítünk, melybe zöldpetrezselymet teszünk, az egészet feleresztjük egy kis hideg vízzel s a csirkére öntjük. Az egészet aztán ismét felfőzzük. Egy-két tojás sárgáját egy evőkanálnyi tejszínnel elkeverhetünk a tálaló-tálban, melyre azután a leves öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése