Hozzávalók:
500 g ponty (vagy apróhal), 100 g vöröshagyma, 100 g vegyes zöldség, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 20 g ételízesítő, 1 db halászlékocka, só, csípős paprika, 10 g pirospaprika, 250 g ikra, 1 tojásfehérje.
Elkészítés:
A megtisztított halat, hagymát, zöldséget, zöldpaprikát, paradicsomot és az ízesítőket, fűszereket 2000 ml hideg vízben feltesszük főzni. Az ikrát közben kevés sós vízben megfőzzük. A levest leszűrjük, és ha nem elég tiszta, akkor a tojásfehérje gyengén felvert habját pár percig forraljuk benne, majd átszürjük. A leves szép tisztává válik. Ezután még ízlés szerint fűszerezzük. Csészében tálaljuk a külön kifőzött halikrával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése