Hozzávalók:
20 deka száraz fõzelék, 30 deka csont, 3 deka vaj, 2 deka liszt, 2 deci tej, só, 2 evõkanálnyi tejszín, 1 tojás.
Leírás:
20 deka száraz fõzeléket, mely lehet bab, borsó, lencse, egy kis vízzel és csonttal puhára fõzzük majd szitán áttörjük, 3 deka vajból, 2 deka lisztbõl világos rántást készítünk, melyet feleresztünk 2 deci tejjel s a szitán áttört fõzeléket és 8 deci vizet vagy csonlevet hozzáadjuk s habverõvel állandóan keverve felforraljuk. Ízesítõül tálaláskor 2 evõkanálnyi tejszínt 1 tojás sárgájával elkeverünk. Benne. Ha szárazfõzelékbõl készítünk levest 1 kis darab sárgarépát, zellert és hagymát is kell vele fõzni, amit aztán eltávolítunk
20 deka száraz fõzeléket, mely lehet bab, borsó, lencse, egy kis vízzel és csonttal puhára fõzzük majd szitán áttörjük, 3 deka vajból, 2 deka lisztbõl világos rántást készítünk, melyet feleresztünk 2 deci tejjel s a szitán áttört fõzeléket és 8 deci vizet vagy csonlevet hozzáadjuk s habverõvel állandóan keverve felforraljuk. Ízesítõül tálaláskor 2 evõkanálnyi tejszínt 1 tojás sárgájával elkeverünk. Benne. Ha szárazfõzelékbõl készítünk levest 1 kis darab sárgarépát, zellert és hagymát is kell vele fõzni, amit aztán eltávolítunk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése