2007. november 22., csütörtök

Áttört, sûrû püréleves lencséből, vagy más száraz fõzelékekbõl [leves]

Áttört, sûrû püréleves lencséből, vagy más száraz fõzelékekbõl
Hozzávalók:
20 deka száraz fõzelék, 30 deka csont, 3 deka vaj, 2 deka liszt, 2 deci tej, só, 2 evõkanálnyi tejszín, 1 tojás.

Leírás:
20 deka száraz fõzeléket, mely lehet bab, borsó, lencse, egy kis vízzel és csonttal puhára fõzzük majd szitán áttörjük, 3 deka vajból, 2 deka lisztbõl világos rántást készítünk, melyet feleresztünk 2 deci tejjel s a szitán áttört fõzeléket és 8 deci vizet vagy csonlevet hozzáadjuk s habverõvel állandóan keverve felforraljuk. Ízesítõül tálaláskor 2 evõkanálnyi tejszínt 1 tojás sárgájával elkeverünk. Benne. Ha szárazfõzelékbõl készítünk levest 1 kis darab sárgarépát, zellert és hagymát is kell vele fõzni, amit aztán eltávolítunk

Nincsenek megjegyzések: