2007. november 22., csütörtök

Csirkegulyás olasz módra parmezánnal [leves]

Csirkegulyás olasz módra parmezánnal
Hozzávalók:
4 személyre: 1/2 csirke, 1 l paradicsom ivólé, 2 ek. szárnyas esszencia, 1 db kis zellergumó, 60 g spagetti, 80 g reszelt parmezán sajt, 100 ml tejszín, őrölt fehér bors, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, 50 ml olivaolaj, só.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk és 8 darabra vágjuk. Fazékban felforrósítjuk az olivaolajat, és a húsok mindegyik oldalát átpirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és még 1 pohár hideg vízzel. Sózzuk, hozzáadjuk az esszenciát és a fűszereket, fedő alatt félpuhára főzzük. A spagettit apróra tördeljük és a félig főtt csirkéhez adjuk. Kis hőfokon, gyakori kevergetés mellett készre főzzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt, elkeverjük és össze forraljuk. Megtisztítjuk a zellert,( dió vagy morzsa) reszelőn lereszeljük, és a reszelt parmezán sajttal együtt a levesescsészékbe osztjuk, rémerjük a tűzforró levest.

Nincsenek megjegyzések: