2007. november 22., csütörtök

Borjúhúsos csorbaleves [leves]

Borjúhúsos csorbaleves
Hozzávalók:
Kilónyi borjúhús, 4-5 paradicsom, 2-3 paprika, 5-6 közepesméretű burgonya, 4-5 sárgarépa, egy kissebb fej karfiol,egy fej vöröshagyma, maréknyi zölbab, ugyanennyi zöldborsó, só, bors,3-4 evőkanálnyi olaj, zöld léstyán, korpacibere vagy citromlé a savanyításhoz.

Elkészítés:
A húst és a zöldségeket megtisztítjuk és egyenlő kockákra daraboljuk, a hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot miután leforráztuk lehúzzuk a bőrét és ezt is apró kockára vágjuk. Az olajat a fazékba öntjük, ahová belerakjuk a felkockázott borjúhúst, ez miután minden oldalán megpirult, hozzáadjuk a hagymát és a zöldségeket,ezeket a saját levükben puhára pároljuk egy kevés só hozzáadása mellett, vigyázva , hogy oda ne égjen, majd felöntjük a kellő mennyiségű forró vízzel. Amikor a hús és a zöldségek már megpuhultak, hozzáadjuk a zölborsót is, ezután ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd miután levettük a tűzről tetejére szórjuk az apróra vagdalt zöld léstyánt és ízlés szerint besavanyítjuk.Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések: