2007. november 22., csütörtök

Zellerkrémleves [leves]

Zellerkrémleves
Hozzávalók:

30 deka csont, zellerlevél, 2 darab zellergumó, 3 deka vaj, 3 deka liszt, 3 evõkanál tejszín, 1 tojás, só.

Leírás:
30 dekacsontot 2 evõkanálnyi apróra vágott zellerlevéllel puhára fõzünk, majd levét leszûrjük s félretesszük. A zellert szitán áttörjük, 3 deka vajból, 3 deka lisztbõl rántást készítünk, feleresztjük a zeller levével, majd beletesszük a szitán áttört zellert s habverõvel állandóan keverve felforraljuk. Ízesítõül 3 evõkanálnyi tejszínnel elkeverünk egy tojás sárgáját s ezt elvegyítjük a levesben. Vajban pirított zsemlyekockával adjuk fel.

Nincsenek megjegyzések: