2007. november 22., csütörtök

Tüdovagdalék leves [leírás]

Tüdovagdalék leves
Hozzávalók:
30 deka tüdő, 15 deka zöldség, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy kávéskanálnyi paprika, 3 deka zsír, 3 deka liszt, finomra vágott zöldpetrezselyem és 1 deci tejfel.

Leírás:
A megmosott tüdőt 1 ½ liter vízzel, a zöldséggel és a sóval kifőzzük, majd húsdarálón kétszer átdaráljuk. Elkészítjük a zsírból, lisztbol való jó barna rántást; beletesszük a hagymát, zöldpetrezselymet, paprikát s feleresztjük a leszűrt lével. A vagdalékot beletesszük, fűszerezzük és jól felforraljuk. Tálalásnál tejfellel ízesítjük és finom metéltre vágott pirított zsemlyével adjuk fel

Nincsenek megjegyzések: