2007. november 22., csütörtök

Bakonyi csirkeleves [leves]

Bakonyi csirkeleves
Hozzávalók:
4 személyre: 1/2 csirke, 1 db vöröshagyma, 40 ml olaj, pirospaprika, 2 ek. szárnyas esszencia, 200 g gomba, 1 pohár tejföl, 25 g liszt, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, őrölt fekete bors, só.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, megmossuk. A megtisztított és apró vágott vöröshagymát az olajon üvegesre sütjük, majd a tűzről félrehúzva elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáadjuk a csirkedarabokat megpíritjuk, majd kb. 1.2 l vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és az esszenciával, zúzott fokhagymával ízesitjük. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és a leveshez adjuk. Készre főzzük, és behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel. (Csurgatott tésztát, vagy galuskát főzhetünk bele) Összeforraljuk, és a finomra vágott petrezselyemzölddel, tejföllel meglocsolva, csészékbe tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: