2007. november 22., csütörtök

Sajtleves [leves]

Sajtleves
Hozzávalók:
1fej hagyma, 25dkg burgonya, 10dkg zöldborsó, 1 paprika, 1 paradicsom, vagy 1 evõkanál kechup, 1 marék bármilyen típusú apró levestészta, 1 kocka húsleveskocka,1 pohár tejföl, 10 dkg reszeltsajt

Leírás:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát és zöldborsót. Átpirítjuk. Rámorzsoljuk a húsleveskockát, felöntjük vízzel. Izlés szerint sózzuk,és belevágjuk a paprikát és paradicsomot. Mikor majdnem megpuhult a burgonya, a levestésztát is beletesszük. Készre fõzzük, majd a tejföllel behabarjuk. A reszelt sajtot tálalásnál a tányérba tesszük és a forró levest rámerjük.

Nincsenek megjegyzések: