2007. november 22., csütörtök

Gulyásleves [leves]

Gulyásleves
Hozzávalók:
30 dkg marhahús, 4 deka zsír, 6 deka vöröshagyma, 2 deka paprika, ½ deci paradicsom, 15 szem köménymag, kis majoránna, 1 gerezd fokhagyma, só, 20 deka burgonya.

Leírás:
30 deka marhahúst és marhaszívet apró kockára vágunk és megmossuk, 4 deka zsíron pirítunk 6 deka vöröshagymát s egy evőkanálnyi paprikával elkeverjük, aztán feleresztjük kis paradicsommal és hozzátesszük a marhahúst. Ha levét kissé befőtte, egy gerezd pirított fokhagymát, melyet 10-15 szem köménymaggal apróra vágunk és egy kis majoránnát teszünk még hozzá, sóval ízesítjük és puhára főzzük. Ha a leves elfőtte levét, ismételten feleresztjük, hogy egy liter és négy deci legyen, majd 20 deka apró kockára vágott burgonyát teszünk még hozzá, melyet csendes forrással puhára főzünk.

Nincsenek megjegyzések: