Hozzávalók:
30 dkg marhahús, 4 deka zsír, 6 deka vöröshagyma, 2 deka paprika, ½ deci paradicsom, 15 szem köménymag, kis majoránna, 1 gerezd fokhagyma, só, 20 deka burgonya.
Leírás:
30 deka marhahúst és marhaszívet apró kockára vágunk és megmossuk, 4 deka zsíron pirítunk 6 deka vöröshagymát s egy evőkanálnyi paprikával elkeverjük, aztán feleresztjük kis paradicsommal és hozzátesszük a marhahúst. Ha levét kissé befőtte, egy gerezd pirított fokhagymát, melyet 10-15 szem köménymaggal apróra vágunk és egy kis majoránnát teszünk még hozzá, sóval ízesítjük és puhára főzzük. Ha a leves elfőtte levét, ismételten feleresztjük, hogy egy liter és négy deci legyen, majd 20 deka apró kockára vágott burgonyát teszünk még hozzá, melyet csendes forrással puhára főzünk.
30 deka marhahúst és marhaszívet apró kockára vágunk és megmossuk, 4 deka zsíron pirítunk 6 deka vöröshagymát s egy evőkanálnyi paprikával elkeverjük, aztán feleresztjük kis paradicsommal és hozzátesszük a marhahúst. Ha levét kissé befőtte, egy gerezd pirított fokhagymát, melyet 10-15 szem köménymaggal apróra vágunk és egy kis majoránnát teszünk még hozzá, sóval ízesítjük és puhára főzzük. Ha a leves elfőtte levét, ismételten feleresztjük, hogy egy liter és négy deci legyen, majd 20 deka apró kockára vágott burgonyát teszünk még hozzá, melyet csendes forrással puhára főzünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése