2007. november 22., csütörtök

Csirkeaprólékleves Oroszosan [leves]

Csirkeaprólékleves Oroszosan
Hozzávalók:
4 személyre, 1 csomag csirkeaprólék ( kb.500 g), 300 g vegyes leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 közepes nagyságú cékla, 150 g savanyúkáposzta, 1 db krumpli, 1 pohár tejföl, 1 ek. paradicsompüré, petrezselyemzöld, 1 ek. szárnyas esszencia, só, bors

Elkészítés:
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben félpuhára főzzük. A zöldségeket, és a céklát megtisztítjuk, julienre vágjuk. A hagymát finomra, a krumplit apró kockákra vágjuk. A savanyúkáposztát hideg vízben kimossuk, kinyomkodjuk. Az összes zöldséget az aprólékhoz adjuk és tovább főzzük,ha minden megpuhult, ízesítjük, szárnyas esszenciával, sóval, borssal, majd hozzáadjuk a paradicsompürével elkevert tejfölt. A levest mégegyszer átforraljuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: