2007. november 22., csütörtök

Bácskai csirkemell leves [leves]

Bácskai csirkemell leves
Hozzávalók:
4 személyre: 400 g csirkemell, 1 db vöröshagyma, 50 g zsír, piros paprika, 1000 ml csontleves, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 1 db zöldpaprika, 25 g liszt, 60 g vaj,só.


Elkészítés:
Zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, meghintjük piros paprikával, felöntjük csontlével és belerakjuk a megtisztított csirkemelleket. Sóval ízesítjük és puhára főzzük. Ezután a levesből kiemeljük a csirkemelleket, kicsontozzuk és metéltre vágjuk. Vajból, lisztből világos rántást készítünk, besűrítjük a levest és jól kiforraljuk. A tűzről levéve leszűrjük, legírozzuk és montírozzuk. Csészébe rakjuk a metéltre vágott csirkemellet, ráöntjük a levest és karikára vágott zöldpaprikával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: