2007. november 22., csütörtök

Húsleves [leves]

Húsleves
Hozzávalók:
80 deka marhahús, 20 deka ritkacsont, 20 deka leveszöldség, 1 vöröshagyma egy gerezd fokhagyma, 2 evőkanálnyi paradicsom, néhány szem feketebors, fél mogyorónyi gyömbér, egy és fél deka só és 18 deci víz.

Leírás:
A vízzel feltesszük a húst és a csontot s ha jól felforrt, megsózzuk, beletesszük a zöldséget és egyéb hozzávalókat. Azután 2 és fél órán át csendes forrással főzzük. Leszűrve különböző levesbe valókkal adhatjuk fel.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mi az a leveszöldség? Miért nem gondolnak sehol azokra akik életükben először szeretnének főzni? Na megyek a boltba és veszek tasakoslevest.... jobb mint a semmi....