2007. november 22., csütörtök

Borjú becsinált leves [leves]

Borjú becsinált leves
Hozzávalók:
60 deka borjúhús, 15 deka vegyes zöldség, 3 deka vaj, 3 deka liszt, zöldpetrezselyem, só, egy kis törött bors és egy liter víz.

Leírás:
A húst feldaraboljuk, a zöldséget apró kockára vágjuk s a vízzel együtt feltesszük és csendes forrással addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Világos rántást is készítünk vajból és lisztbol, melybe zöldpetrezselymet is teszünk, azt feleresztjük egy kis hideg vízzel, majd az egészet a borjúhúsra öntjük s újra felfőzzük. Egy-két tojás sárgáját egy evőkanálnyi tejszínnel lekeverhetünk a tálaló-tálban, melyre azután a levest öntjük.

Nincsenek megjegyzések: