2007. november 22., csütörtök

Csirkepüréleves [leves]

Csirkepüréleves
Hozzávalók:
4 személyre, 200 g sültcsirkehús, 2db tojás, 1 pohár tejföl, 2 ek.szárnyas esszencia, só, őrölt fehér bors, petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A sültcsirkehúst 1dl vízzel pépesre turmixoljuk. A tojásokat keményre főzzük, és a sárgájukat hozzákeverjük a húspéphez. A húspépet fazékba tesszük, felöntjük kb. 1 l vízzel, beletesszük a tejfölt, szárnyas esszenciát, sót, fehér borsot,kevés petrezselyemzöldet, a forrástól számítva 10 percig lassú tűzön főzzük.Tálaláskor a kockákra vágott tojásfehérjét és az apróra vágott petrezselyemzöldet rakjuk a levesescsészékbe, majd rámerjük a tűzforró levest.

Nincsenek megjegyzések: