Hozzávalók:
25 deka borjúcsont, 20 deka leveszöldség, 25 deka sertés- vagy borjúmáj, 3 deka liszt, 3 deka zsír vagy vaj, zöldpetrezselyem, egy kis törött bors, 6 deka vöröshagyma, 3 deka vaj és egy kávéskanál paprika.
Leírás:
A borjúcsontot a leveszöldséggel és egy kis fuszerrel 12- 14 deci vízben kifőzzük alaplevesnek.
A májat apró szeletekre vágva, a finomra vágott vöröshagymával 3 deka zsíron lepirítjuk. A zöldséget, melyet az alaplevesben főztünk, a májjal együtt húsdarálón kétszer átdaráljuk. Készítünk egy rántást, 3 deka vajból és 3 deka lisztből, teszünk bele egy evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselymet, paprikát, feleresztjük a csontlével, azután beletesszük az átdarált májat, zöldséget. Sóval, törött borssal, majoránnával ízesítjük. 4 deka mosott rizst főzünk bele s jól felfőzve, tejfellel ízesítve adjuk fel. A rizs helyett adhatunk hozzá zsíron pirított zsemlyeszeletkéket.
A borjúcsontot a leveszöldséggel és egy kis fuszerrel 12- 14 deci vízben kifőzzük alaplevesnek.
A májat apró szeletekre vágva, a finomra vágott vöröshagymával 3 deka zsíron lepirítjuk. A zöldséget, melyet az alaplevesben főztünk, a májjal együtt húsdarálón kétszer átdaráljuk. Készítünk egy rántást, 3 deka vajból és 3 deka lisztből, teszünk bele egy evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselymet, paprikát, feleresztjük a csontlével, azután beletesszük az átdarált májat, zöldséget. Sóval, törött borssal, majoránnával ízesítjük. 4 deka mosott rizst főzünk bele s jól felfőzve, tejfellel ízesítve adjuk fel. A rizs helyett adhatunk hozzá zsíron pirított zsemlyeszeletkéket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése