2007. november 26., hétfő

Akbari birka-pulao [húsétel]

Akbari birka-pulao
Hozzávalók:
50 dkg rizs 50 dkg sovány birkahús 6 teáskanál kocsonyásodott húsleves 1/2 teáskanál piros chilipor 1 apró gyömbér 4 db szegfűszeg 5 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 8 dkg mazsola 2 teáskanál vegeta csipetnyi só 1 babérlevél 1 kis darab fahéj 1 teáskanál erős paprika 1 evőkanál ghí

Elkészítés:
Mossuk meg és áztassuk a rizst 15 percig. Főzzük a birkahúst a babérlevéllel, a szegfűszeggel, gyömbérrel és fokhagymával, míg egészen megpuhul. Vegyük ki ezután a gyömbért, a fokhagymát és a babérlevelet. Ghíben süssük halványbarnára az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a főtt birkahúst, a piros chiliport, ízlés szerinti mennyiségű sót, kocsonyásodott húslevest, és főzzük kb. 25 percig lassú lángon. Keverjük hozzá a rizst, a mazsolát és a fahéjat; lassú tűzön addig sütjük, míg minden rizsszem teljesen külön nem válik. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: