2007. november 26., hétfő

Baconbe göngyölt párolt zöldségel töltött szeletek [húsétel]

Baconbe göngyölt párolt zöldségel töltött szeletek

Hozzávalók:

Sertés karaj(de helyetesíthető pulyka,csirke mellel,sertés lapockával) Szeletelt bacon 1-1 doboz kukorica,zöld borsó 1 kissebb üveg szeletelt gomba Egy nagy pohár tejfől 15 dkg trapista sajt Só vagy vegeta Foghagyma krém

Elkészítés:

A húst felszeleteljük,ki klofoljuk és befűszerezzük a sóval vagy a vegetával és bekenjük a foghagyma krémmel! A zöldborsót,kukoricát,és a szeletelt gombát egy picit össze páróljuk és minimálisan sózzuk!!A párolt zöltséget betöltjük a hús szeletekbe és tekercset csinálunk!A hústekercsek köré csavarjuk a bacont!Miútán ez megvan egy picit olajozott vagy zsírozott tepsibe berakjuk és fólia alatt addig pároljuk mig meg nem puhul(kb20perc)!Ha sok zsírt engedett akkor önthetünk le belőle!! Ha a fóliát levettük róla pár percik süssük még!Ez idő alatt kavarjuk ki a tejfölt a reszelt sajtal! Öntsük le ezzel a sajtos tejfölös mártással a húsokat és kb olyan 10-15 percig süssük még!

Nincsenek megjegyzések: